top of page
Search
  • Writer's pictureFrk Hjortland

21 Julegaveideer til små bedriftseiere og entrepreneurerDet å kjøpe julegaver eller i det hele tatt å komme på hva man skal kjøpe, er uansett vanskelig om det er til barna, venninner, kjæresten eller andre. Jeg er selv en entrepreneur og eier av en liten bedrift, og jeg vet jeg at det er mange ting man trenger når man skal starte opp for seg selv. Spesielt om man skal drive en online business.

Jeg vet at jeg ville blitt ekstatisk om jeg hadde fått noen av gavene jeg har listet under her. Er du klar til å bli en gave-guru til gründerne i livet ditt?1. En hev/ senk pult

Alle entrepreneurer kjenner igjen det å ha vondter i rumpe, rygg, knær.. etter å ha sittet for lenge. En hev & senk pult hjelper å både kunne variere arbeidsstilling og avlaste både rumpe, rygg og hjelpe til mer bevegelse og variert arbeidsstilling.


Om man kjører det bærekraftige valget med å kunne bidra med en "second hand"/ "vintage"pult eller helt ny, så er dette er en ypperlig gave som jeg er sikker på de fleste vil bli veldig glad for dersom de ikke allerede har en slik.


2. Thermo kopp/ kanne

Når man driver for seg selv, så er det kanskje få som prioriterer det å skaffe seg en kaffemaskin. I alle fall en slik stor en med ferskpressede bønner og flere kaffealternativer. Det å gi en stor kaffemaskin er kanskje i overkant, MEN en thermokopp er jo genialt! Og den kan jo også brukes både til varm og kald drikke!


Og en super ting for de som er veldig glad i varm kaffe, men alltid så busy at de glemmer å drikke den!


3. Noise-cancelling høretelefoner/ headset

Jeg husker da jeg fikk mitt headset - hvilken lykke. Det å kunne sitte på flyet, på cafe eller andre steder og ta på seg headsettet å stenge verden ute - Ahh. Nydelig.


Der er mange varianter der ute, så her er det både mange forskjellige priser og av forskjellig kvalitet, så her er research litt greit å gjøre.


4. Ergonomisk keyboard og mus

Er det noe man som entrepreneur er helg avhengig av, så er det helsen! Det er utrolig lett når man sitter for mye ved pulten å skade både armer, rygg, nakke osv. Det å ha et ordentlig ergonomisk tastatur og mus kan forhindre mange skader og plager, så dette er verdt en investering. Det tar ofte litt tid å bli vant med, men det er verdt det!


5. Et kvalitets webkamera

Når man driver online business, så er et godt webkamera alfa omega. Det blir ikke akkurat færre digitale møteplasser og møter, slik at dette er sånn sett noe de fleste trenger om man driver egen business eller ei.


Med et ordentlig kamera så hjelper du å sikre at personen kommer frem klar og tydelig til den de snakker med, og det er alltid verdsatt.


6. Kvalitetspenner

Kvalitetspenner er faktisk en ting som er undervurdert i den digitale hverdagen. Selvom jeg selv er veldig digital, så har jeg alltid en notatblokk og pen på siden og jeg bruker det iherdig gjennom dagen. Så kvalitetspenner er absolutt ikke gått "out of style".


7. Blue light blocking glasses

Har du testet såkalte "blue blockers"? Dette er briller som er spesialdesignet for å stenge ute de skadelige blå/lilla lysene som kjent kommer fra digitale skjermer og apparater.

De vil kunne gi deg flere fordeler som mindre hodepine, bedre søvn, mer opplagt og mindre irritert/ stressede øyne.


8. En ordentlig notatbok

Man går ikke feil, tenker jeg, når man kjøper en flott notatbok som gave. En notatbok kan brukes både for private skriverier og for business. Slik at om det er for å skrive ned brilliante ideer, lage tankekart, skrive korte notater el.l. - en notatbok kommer man til å bruke! SELV i den digitale tidsalder.


9. En ergonomisk kontorstol

En ergonomisk stol er kanskje ikke det rimeligste man finner, men tenker man gå all-in med en flott gave, så er dette en utrolig fin gave på så mange måter. En ergonomisk stol er noe alle burde ha. Som sagt, det å ha helsen i behold er viktig og hva er viktigere enn å sitte godt og ikke minst riktig.


Der finnes mange forskjellige stoler å velge mellom, men her er det også aspektet på hvor mange timer bruker man på å sitte i denne stolen? Jeg har investert i en som er designet for å kunne sittes på i 24 timer...


10. Ekstern harddisk

Det er veldig vanlig å lagre ting i skyen nå om dagene, men det å ha en backup av alle essensielle filer er alltid en smart ting å ha! Slik at dette er en gave som på mange måter kan sikre bedriften. En ekstern harddisk trenger ikke være så dyr, og det finnes i mange forskjellige størrelser.


11. Gavekort på komplett.no eller ligende

Gavekort er så og si alltid en god ting! Om det er på Komplett eller Power, Ikea, Japan Photo/ Cewe eller lignende - disse gavekortene blir garantert brukt! Det er alltid noe man trenger og en del elektronikk koster en del, så da kan man spe på selv med resten av beløpet i så tilfelle. Elektriske dippedutter har en tendens å ryke etter en stund, så et slikt gavekort går liksom aldri av moten!


12. En ordentlig mikrofon

Dette er noe jeg selv ikke tenkte så mye på før jeg startet for meg selv og har lyttet til så utrolig mange dårlige lydopplevelser - i møter, på videoer, kurs, webbinarer m.m. Så da jeg selv merket den store forskjellen på å investere i noe litt bedre enn den innebygde mikrofonen på mac'en, så var det litt lykke. Hører det godt - spesielt på kursinnhold jeg selv spiller inn. Her er det også mange forskjellige og det er de man får kjøpt som står på pulten, monteres på stativ m.m.


13. Ordenlig lys for online entrepreneurer

Det gikk opp et lys.. da jeg fikk meg ordentlig lys. Det å se bra ut på video er jo noe som gjør det så mye enklere for øntrepreneurer å hoppe i det. Og det er så viktig for å se bra ut på videomøte, webinarer osv. Det at folk ser "den ordentlige deg" og ikke at man sitter som en skygge av deg selv. Dette er et must tenker jeg for digitale businesser. Enten om man sitter mye i møter eller om man deler videoer på Instagram, Facebook, Tiktok el.l.


14. Merch med egen merkevare

Har entrepreneuren du tenker å kjøpe julegave til en egen profil/ merkevare? Logo? Hvorfor ikke overraske de ved å få laget kanskje noen hettegensre med egen logo, caps'er, t-shirts, bagger - eller hvis de driver innen en bransje innen mat - kanskje forkle. Eller er mye på sjøen - kanskje redningsvest. Her kan man jo også kjøre to i en og kjøpe eksempelvis notatblokker og penner med logo på!


15. Balansebrett

Igjen, så er er helse viktig. Mange bruker ofte alt for mye tid foran skjem og pult, så det å kunne "trimme" litt mens man jobber er en utrolig smart ting. Det å jobbe med balansen er aldri forgjeves og gagner så mangt. Balansebrettet hjelper å bedre balanse og styrke kjernemuskulaturen og tar heller ikke så stor plass. Her er mange forskjellige varianter.


16. Underarmstøtte

Nå høres det kanskje ut som om den som skriver dette nærmer seg 80... men for å si det slik, her har man kjent ulempene med å sitte feil for lenge. Det å sitte riktig er viktig og en underarmstøtte avlaster nakke, skuldre og rygg. Jeg oppfordrer deg til å sjekke det ut!


17. Årsabonnement på meditasjons app

Som selvstendig næringsdrivende, så blir det en del stress og spenning og det å roe ned er viktig å lære seg. Så hvorfor ikke hjelpe de til en mentalt bedre hverdag? Avspenning og det å roe ned er viktig både for personen selv og de rundt dem!


19. Velvære

Jeg nevnte over her gavekort og her kan man gi både gavekort eller en spesifikk behandling eventuelt. Hva med en massasjetime? Ansiktsbehandling/ massasje? Fotbehandling? Ta med din favorittgründer til stedets spa hvor man kan bade og ta sauna og løse opp stive muskler?


Her I Bergen har man forskjellige saunaer nå plassert rundtom, så hvorfor ikke invitere til en "day out"? God prat, avspenning, varme, vann.. Garantert suksess!


20. Utflukt

En hver digital entrepreneur har behov for å bli dradd ut av sitt vante habitat for å oppleve og se nye ting. Så hvorfor ikke invitere til en utflukt uten digitale duppeditter? Dra et sted man ikke har vært? Se nye steder?

Det å komme seg vekk og oppleve nye ting gir utrolig mange gode innspill og ideer, OG ikke minst, man møter kanskje nye og spennende mennesker som kan hjelpe å utvide både horisonten og bedriftsmulighetene!


21.Mat

Mat er så utrolig viktig i en hektisk hverdag og er det noe som kanskje ikke alltid blir prioritert like bra, så er det av og til mat. Om ikke man driver i den bransjen da! Men hva med å invitere til et godt måltid ute? Eller lage et godt måltid? Om de er glad i å prøve nye ting eller ei, så finner man alltid noe den personen vil like å få på tallerkenen - om det er en god middag, kafébesøk eller bare en ordentlig god kopp kaffe og en bolle MIDT i en hverdag <3!Har har jeg gitt deg 21 ideer som kan være både gøy og verdifult for bedriftseiere i din omgangskrets. Det er mulig jeg har glemt mange, men dette er de som slår meg som noe de fleste øntrepreneurer eller de som driver en "side hustle" trenger.


Jeg håper du kan dra nytte av disse tipsene og har du andre ting du mener burde vært med på listen, så send meg gjerne en lyd! Hadde vært morsomt å høre.


Lykke til med juleshoppingen!Hilsen

Cecilie - Frk Hjortland

17 views0 comments

Comments


bottom of page