top of page
Search
  • emiliehoye

Hvorfor er det viktig å ha en god SEO for selskapet ditt ?

En av de beste måtene å nå ut til nye kunder er å sørge for at nettsiden din dukker opp når de søker svar til problemet sitt. Dette gjør du ved å sørge for at nettsiden din er søkemotoroptimalisert.Bilde av Frk Hjortland som jobber hardt med poster til sosiale medier
Bilde av Frk Hjortland som jobber hardt med poster til sosiale medier

Google står for nesten 90% av søkene på desktop, slik at dersom du vil hjelpe indekseringen av nettsiden din, så kan du lese guiden for SEO nedenfor. Indekseringen vil skje automatisk av Google´s “crawlers” som kategorisere og rangere alt av nettsider og innhold på web mot et stort antall faktorer.

For å sikre deg en god indeksering av siden din, så bør du sørge for at;


  • Siden din er relevant

Oppdater siden din jevnlig og bruk de samme ordene som folk bruker når de søker etter produktet eller servicen din.

  • Enkel å lese - for besøkende og "crawlers"

Ikke bruk bilder som overskrift, og sørg for at bilde- og videobeskrivelser er på plass og at de er riktig. Det er veldig lurt å endre bildebeskrivelsen dersom du bruker bilder eksempelvis med navn som IMG_2632 til noe som er fornuftig. Eksempelvis bildet over i denne artikkelen - Istedet for IMG_2632 -> Bilde av Frk Hjortland som jobber hardt med poster til sosiale medier.


Her er bildet også lagt inn med samme såkalte "Caption" eller bildetekst som vises til alle.


  • Troverdig

Hvis andre aktører linker til nettsiden din, så er det en “stemme” i din favør med tanke på siderangeringen. Slik at hvis andre anerkjenner din ekspertise, så hjelper det godt på.


  • Ærlighet

Hvis du prøver å laste opp siden din med nøkkelord eller linker som er gjemte og ment for Google crawlers, men ikke kunder, så kan det bli sett på som bedrag. Dermed kan du risikere at siden din blir straffet. Dette var veldig populært for mange år siden for å få synlighet av nettsider, men nå blir man faktisk straffet for dette. SÅ, sørg for at innholdet ditt er relevant og en ærlig fremstilling av deg og din bedrift/ virksomhet.


  • Velbygget

Hvis det er enkelt for kunder å navigere på siden, så vil Google like det og belønne det. Sørg for at linkene dine er merket med riktig navn og minimaliser bruk av videoer som automatisk begynner å spille eller pop-ups vinduer. Eventuelt om du benytter deg av annonser, så sørg for at de ikke ødelegger for siden din. Google belønner nettsider med god sidestruktur.


  • Korrekt

Som de aller fleste mennesker, er ikke Google heller så glad i feilstavede ord eller ødelagte linker. Det har mer å si enn du kanskje vil tro! Sørg for at din side er "up to date" og ta gjerne en vårrengjøring en gang i året for å sikre at din side har minimalt med feil.


  • Optimaliser for mobilvisning


Veldig mange bruker mobilen mer enn datamaskinen, slik at sider som er mobilvennlige vil bli mye bedre likt og mer brukt, enn de som ikke er det. Du blir dermed belønnet for en mobilvennlig nettside, både av besøkende og Google!Masse lykke til
-FrkHjortland


16 views0 comments

Comments


bottom of page