top of page
Search
  • Writer's pictureHjortlands Paradis

Pomodoroteknikken - hvordan arbeide smartere og mer fokusert!

Har du noen gang slitt med å holde fokus? Eller for den del, å ta pauser?


Du kan kanskje lure på hvorfor jeg har bilder av tomater her..


Pomodoroteknikken er en metode for å strukturere tiden din. En metode som ble utviklet av Francesco Cirillo på slutten av 1980 tallet. Teknikken går ut på å dele arbeidet inn i intervaller på 25 minutter, separaret med små pauser. Hver enkel arbeidsøkt er kjent som "en pomodoro", som kommer fra det italienske ordet for tomat. etter den tomatformede kjøkkentidtakeren som Cirillo brukte på universitetet som student.Teknikken har i utgangspunktet 6 steg:

  1. Bestem deg for hvilken oppgave du skal gjøre

  2. Sett på Pomodoro tidtakeren

  3. Jobb med oppgaven

  4. Slutt å jobbe når tidtakeren ber deg om å ta en pause

  5. Hvis du har færre enn tre pomodoro, gå tilbake til steg 2 og repeter

  6. Etter 4 pomodoroen, så tar du en lang pause og tilbake til punkt 2 (eller 1 om du er ferdig med oppgaven du skulle gjøre).


Målet med teknikken er å redusere avbrytelser og ha fokus og flyt i arbeidet.


Hvis du blir ferdig med arbeidet før tiden er ute, så er Cirillo sitt forslag å gå over arbeidet du har gjort, eller repetere det, gjøre forbedringer eller notere hva du har lært fra denne pomodoroøkten.


Det fine med pomodoroteknikken er at den er ganske så innarbeidet hos flere og at du kan til og med få en egen applikasjon på nettleseren din som tar tiden for deg og forteller deg å ta pauser når tiden er ute.


Sjekk ut hvor du finner den i videoen under.

Så sett på tidtakeren, se videoen under her som tar deg litt mer enn 5 minutt, installer applikasjonen i nettleseren din, bruk tid på å finne ut hva du skal jobbe med i neste økt, så har du allerede utført èn pomodoroøkt og sett hvordan den fungerer slik at du kan bruke den videre når du skal jobbe!


Smart?

29 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page